mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Cielęcina z warzywami,chińskim makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka w przygotowaniu i smaczna potrawa

Cielęcina z warzywami,chińskim makaronem

Składniki:

Cielęcina z warzywami,chińskim makaronem

 

  • 200g cielęciny
  • 1 marchewka
  • 100g mrożonej fasolki szparagowej
  • 2 dymki
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 3 łyżki oleju
  • 150g chińskiego makaronu
  • 1L bulionu warzywnego
  • 1 łyżka sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Cielęcina z warzywami,chińskim makaronem
Marchewkę obrać, umyć, pokroić w słupki. Dymki obrać, umyć, pokroić na małe kawałki. Fasolkę gotować 5minut w osolonej wodzie, osączyć. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski. W woku rozgrzać olej, wrzucić fasolkę, marchewkę i dymkę, smażyć 2minuty, oprószyć imbirem. Warzywa przesunąć na bok woku, wrzucić mięso, smażyć 5minut. Makaron ugotować w bulionie, osączyć. Włożyć do woka, wymieszać, wlać sos sojowy, dokładnie wymieszać, przyprawić i podawać.