Sposób przygotowania:
Ciemne babeczki o smaku amaretto z migdałami1.

Przygotowałam jajka wiejskie, które wbiłam do miski oraz dosypałam cukier muscovado.
Można spokojnie dodać też cukier biały.
2.

Składniki, które były w misce zmiksowałam na jednolitą masę.
3.

Teraz przygotowałam mąkę krupczatkę, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, które również wsypałam do miski.
4.

Do dokładnie zmiksowanej masy wlałam likier amaretto i ponownie zmiksowałam
5.

W rondelku roztopiłam masło i gorące wlałam do pozostałych składników. Znowu wszystko zmiksowałam.
6.

Przygotowałam małe foremki silikonowe, do których włożyłam papilotki, a następnie napełniłam je ciastem do 2/3 wysokości.
7.

Do każdej foremki na wierzch ciasta posypałam płatki migdałowe.
8.

Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C i gdy osiągnął swoją temperaturę włożyłam babeczki do upieczenia na około 20 minut.
9.

Smacznego !