Sposób przygotowania:
Kremówka na cieście francuskim
Mrożone ciasto francuskie podzielić na dwie równe części i każdą osobno upiecz, ostudzić. Mąki ze sobą wymieszać a następnie rozprowadzić w 200 ml mleka.
Do miski wbić jajka, wsypać cukier waniliowy i zwykły cukier do smaku, całość ubić na gęstą jasną masę. Pozostałe mleko zagotować.
Na gotujące się mleko wlać mąki energicznie mieszając aby nie powstały grudki i masa się nie przypaliła, następnie wlać masę jajeczną.
Gdy masa zgęstnieje zdjąć z ognia i ostudzić.
Na jedno upieczone ciasto francuskie wyłożyć krem i przykryć drugim plackiem.
Obficie posypać cukrem pudrem.
Do miski wbić jajka, wsypać cukier waniliowy i zwykły cukier do smaku, całość ubić na gęstą jasną masę. Pozostałe mleko zagotować.
Na gotujące się mleko wlać mąki energicznie mieszając aby nie powstały grudki i masa się nie przypaliła, następnie wlać masę jajeczną.
Gdy masa zgęstnieje zdjąć z ognia i ostudzić.
Na jedno upieczone ciasto francuskie wyłożyć krem i przykryć drugim plackiem.
Obficie posypać cukrem pudrem.