Sposób przygotowania:
Ciemno - jasne biszkopty do tortów
Białka oddzielić od żółtek i ubić je z cukrem waniliowym na sztywną pianę. W czasie ubijania dodawać stopniowo cukier kryształ i ubijać dalej. Wyłączyć mikser. Dodać żółtka, obie mąki i wymieszać delikatnie łyżką. Gdy składniki ładnie się połączą połowę wylać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Do drugiej połowy ciasta dodać kakao, wymieszać i również upiec.
Gdy placki przestygną w środku każdego wyciąć kółko - ja używam pucharka do lodów i przemienić - do jasnego biszkopta włożyć ciemne kółko i odwrotnie.
Gdy placki przestygną w środku każdego wyciąć kółko - ja używam pucharka do lodów i przemienić - do jasnego biszkopta włożyć ciemne kółko i odwrotnie.


marietta
senninha
przyznam, że nie robiłam nigdy, więc ciężko mi powiedzieć, ale proszę spróbować zrobić i dać znać :)