senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Ciemno - jasne biszkopty do tortów

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty sposób na pysznego biszkopta do tortów - po przekrojeniu wygląda rewelacyjnie :)

Ciemno - jasne biszkopty do tortów Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciemno - jasne biszkopty do tortów

 

Sposób przygotowania:

Ciemno - jasne biszkopty do tortów
Białka oddzielić od żółtek i ubić je z cukrem waniliowym na sztywną pianę. W czasie ubijania dodawać stopniowo cukier kryształ i ubijać dalej. Wyłączyć mikser. Dodać żółtka, obie mąki i wymieszać delikatnie łyżką. Gdy składniki ładnie się połączą połowę wylać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Do drugiej połowy ciasta dodać kakao, wymieszać i również upiec.
Gdy placki przestygną w środku każdego wyciąć kółko - ja używam pucharka do lodów i przemienić - do jasnego biszkopta włożyć ciemne kółko i odwrotnie.
Ciemno - jasne biszkopty do tortów
Ciemny biszkopt tuż przed włożeniem do piekarnika - wylewany na blachę.
Ciemno - jasne biszkopty do tortów

Tagi:

biszkopt