Sposób przygotowania:
Ciepła grzanka z jajkiem w serduszku
W ukrojonej dość grubo kromce chleba za pomocą foremki do ciasteczek w kształcie serduszka wyciąć otwór w kształcie serca (przyłożyć foremkę do chleba i docisnąć, by wyciąć za jej pomocą kształt serduszka). Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Przełożyć na patelnię obie części chleba (i kromkę z wyciętym serduszkiem i wycięte chlebowe serduszko). Podsmażyć obie części chleba z jednej strony na niedużym płomieniu. Po chwili przekręcić chleb na drugą stronę i do chleba z otworem w kształcie serca wbić jajko. Jajko oprószyć solą ziołową, pieprzem białym i lubczykiem (można wybrać inne swoje ulubione przyprawy, ja zdecydowałam się akurat na takie). Przykryć patelnię z chlebem i jajkiem pokrywką i zostawić chwilę na niedużym ogniu smażąc, by jajko się "ścięło". Gdy jajko już będzie usmażone, a chlebek chrupiący i podsmażony przełożyć wszystko z patelni na talerzyk. Grzankę z sercem w miejscu gdzie jest jajko udekorować ketchupem, obrysować za pomocą ketchupu kształt serca.