alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Cieszyńskie koniczynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kruche i zarazem bardzo smaczne.

Cieszyńskie koniczynki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cieszyńskie koniczynki

 

Sposób przygotowania:

Cieszyńskie koniczynki
Wszystkie składniki zagniatamy na jednolitą masę,formujemy i wkładamy na 2 godziny do lodówki .Odrywamy po kawałku formujemy wałek i kroimy na wielkość orzecha laskowego. Formujemy kulki i układamy po trzy kuleczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek każdej koniczynki wciskamy orzech laskowy zamoczony w białku. Pieczemy około 12 min w 170 st.Ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,posmarować środek ciasteczka i posypać cukrem perlistym.
Cieszyńskie koniczynki
Gotowe ciasto włożyć na 2 godziny do lodówki
Cieszyńskie koniczynki
Ciasteczka pieczemy około 12 min w 170 st.

Tagi:

czekolada