Sposób przygotowania:
Cmentarne babeczki
Zacznij od przygotowania drzewek i nagrobków.Czekoladę rozpuść w miseczce.Na papierze do pieczenia namaluj za pomocą pędzelka 7 drzewek i 7 nagrobków ( możesz naszkicować ołówki kontury ).Pamiętaj aby wartswa była jak najgrubsza. Papier ułóż na desce i włóż do lodówki. Teraz czas na babeczki. Masło rozpuść, lekko przestudź i przelej do dużej miski. Wbij jajka, dodaj jogurt naturalny i za pomocą trzepaczki dokładnie wymieszaj. Teraz partiami dodawaj sypkie składniki, sukcesywnie mieszając. Gotowym ciastem napełnij 10 papilotek na wysokość 3/4. Wstaw do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piecz 20-25 minut do suchego patyczka. Gotowe babeczki przestudź. Czekoladę zmiel w misce blendera na okruchy. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, wmieszaj z okruchami czekolady. Trzy babeczki pokrusz na okruchy, posłużą Ci one za cmentarną ziemię. Każdą babeczkę udekoruj bitą śmietanę, wygładź za pomocą łyżeczki nadając im kształt pagórków. Schłódź około 10 minut w lodówce. Po tym czasie każdą babeczkę obsyp okruchami, w razie potrzeby lekko dociśnij aby okruszki dobrze się trzymały.W każdą babeczkę wbij jeden nagrobek i jedno drzewko. Ja dodatkowo miałam ozdoby z zestawu Wiltona ( papilotki plus ozdoby)
marietta