beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Comber z  królika

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Comber z  królika

Składniki:

Comber z  królika

 

  • 1  comber króliczy,
  • 10 dag słoniny,
  • ¾ szklanki śmietany,
  • pieprz, sól,
  • ostra musztarda

Sposób przygotowania:

Comber z  królika
Comber umyć, osuszyć i  posmarować musztardą z  każdej strony, odstawić na godzinę. Oczyścić słoninę i  pokrajać w  plasterki, którymi obkładamy comber i  wkładamy do piekarnika w  brytfannie. Mięso zrumienić, oprószyć pieprzem i  solą, dalej piec, co jakiś czas, dla uzupełnienia podlewając wodą i  powstałym przy pieczeniu sosem doprawionym śmietaną. Czas pieczenia ok. 1  godziny. Upieczony comber kroimy na porcje, wykładamy na talerz i  polewamy sosem. Podawać z  ziemniakami puree lub z  makaronem.

Tagi:

mięso danie