Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Comber z królika pieczony

  • 4
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Comber umyć, oddzielić od kości. Czosnek obrać, pokrajać w plasterki, obłożyć nimi

Comber z królika pieczony

Składniki:

Comber z królika pieczony

 

Sposób przygotowania:

Comber z królika pieczony
Comber umyć, oddzielić od kości. Czosnek obrać, pokrajać w plasterki, obłożyć nimi comber, ułożyć w misce, posypać rozkruszonymi listkami laurowymi, zmiażdżonym zielem angielskim i pieprzem, skropić octem, przykryć. Wstawić do lodówki na noc. Przed pieczeniam wyjąć z marynaty, natrzeć solą, owinąć szczelnie folią aluminiową, ułożyć w brytfannie. Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec. Mięso powinno się równomiernie zrumienić. Przed podaniem wyjąć mięso z folii, pokrajać w plasterki. Ułożyć na ogrzanym półmisku. Obłożyć pieczonymi ziemniakami. podawać z dodatkiem buraczków i surówek.

Tagi:

mięso danie