Sposób przygotowania:
Conchiglioni z pieczarkami i mozzarellą
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej posiekany czosnek. Następnie dodajemy marchewkę i cebulę pokrojone w kosteczkę. Chwilę razem smażymy. Do warzyw wrzucamy mięso, przyprawiamy i smażymy, aż będzie sypkie. Następnie na patelnię trafiają pomidory z puszki oraz ketchup. Dusimy wszystko razem bez przykrycia do czasu, aż sos zgęstnieje. Tak przygotowany sos wlewamy do okrągłego naczynia żaroodpornego. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą, aby łatwiej nam było faszerować. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na oleju rzepakowym. Szynkę i mozzarellę kroimy w kostkę. Usmażone pieczarki mieszamy z szynką i mozzarellą. Tak przygotowanym nadzieniem faszerujemy makaron i układamy w naczyniu żaroodpornym z sosem pomidorowym. Całość posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku.