PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Conchiglioni nadziewane sałatką z patelni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zastanawiałam się czym nowym można nadziać muszle conchiglioni, żeby danie było lekkie - w sam raz na panujące upały.

Conchiglioni nadziewane sałatką z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Conchiglioni nadziewane sałatką z patelni

 

Sposób przygotowania:

Conchiglioni nadziewane sałatką z patelni
Na patelni smażymy cukinię pokrojoną w plasterki do czasu, aż sie przyrumieni. Przyprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie odcinamy ogonki z fasolki szparagowej, kroimy każdą na 4 kawałki i dorzucamy na patelnię. Następnie kroimy cebulkę w pół-plasterki, a marchewkę w kostkę i dodajemy na patelnię. Wszystko razem chwilę smażymy. Conchiglioni gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Makaronowe muszle faszerujemy sałatką. Następnie na każdą porcję nakładamy kleks sosu tysiąca wysp. Dekorujemy świeżymi ziołami.
Conchiglioni nadziewane sałatką z patelni
Etap 1 Najpierw smażymy cukinię pokrojoną w plastry.
Conchiglioni nadziewane sałatką z patelni
Etap 2 Następnie dodajemy fasolkę szparagową.
Conchiglioni nadziewane sałatką z patelni
Etap 3 Potem cebulkę pokrojoną w pół-plasterki.
Conchiglioni nadziewane sałatką z patelni
Etap 4 Aż w końcu marchewkę pokrojoną w kostkę.

Tagi:

sosy cukinia