Sposób przygotowania:
Muszle nadziewane
Muszle gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu ( z dodatkiem odrobiny oliwy). Paprykę kroimy na kawałki, cukinię w 1 cm plasterki i razem z cebulą oprószyć solą. Grillujemy do miękkości (na patelni do grillowania lub na grillu elektrycznym). Następnie warzywa pokroić na mniejsze kawałeczki, doprawić vegetą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, wymieszać z 2 łyżkami oliwy. Dodajemy mozzarellę pokrojoną na małe kawaleczki, pokruszoną fetę oraz mascarpone. Przygotować sos pomidorowy: wszystkie składniki umieścić w rondelku i gotować na małym ogniu przez około 20 minut (doprawić podanymi przyprawami wg upodobań). Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Sos pomidorowy wlać do naczynia żaroodpornego. Ugotowane muszle nadziać farszem i włożyć w sos pomidorowy. Z wierzchu można skropić jeszcze odrobiną oliwy. Pieczemy około 20 minut. Smacznego :)
Netka
Lemonaga
Tit
Dorcia
dża