Sposób przygotowania:
Tort Kawowy Szamiikaa
Utrzeć żółtka z cukrem, dodać sok z cytryny, sztywno ubitą pianę z białek, mąkę i lekko wymieszać. Tortownice wyłożyć krążkiem papieru, posmarować masłem i wylać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40-45 minut, najlepiej na dzień przed robieniem tortu. W rondelku pod przykryciem zaparzyć mocną kawę, osłodzić, podgrzać i przecedzić. Na parze utrzeć z cukrem żółtka i jaja przeznaczone na masę. Gdy masa zgęstnieje dodać trochę naparu z kawy. Utrzeć na pianę masło i połączyć z ostudzoną masą. Cały czas ucierając, dodawać resztę naparu z kawy. Ciasto podzielić na trzy części, każdą nasączyć ponczem (robi się go łącząc składniki). Każdy placek posmarować masą, ułożyć jeden na drugim i wstawić do lodówki na 2- minut, a następnie udekorować bitą śmietaną i bakaliami.