Sposób przygotowania:
tort kawowy
Ciasto: białka ubić, dodać cukier żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do jajek. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Masa serowa: żółtka ubić z cukrem. Dodać serek wymieszać. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. W rondlu zmieszać wodę z kawą. Dodać żelatynę, podgrzać. Odstawić wlać likier. Śmietanę ubić wymieszać z masą.
Tort kawowy: ostudzony biszkopt przekroić na 3 równe części. Płaty nasączyć kawą i przełożyć masą.
Masa serowa: żółtka ubić z cukrem. Dodać serek wymieszać. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. W rondlu zmieszać wodę z kawą. Dodać żelatynę, podgrzać. Odstawić wlać likier. Śmietanę ubić wymieszać z masą.
Tort kawowy: ostudzony biszkopt przekroić na 3 równe części. Płaty nasączyć kawą i przełożyć masą.