blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Crepes czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Crepes czekoladowe

Składniki:

Crepes czekoladowe

 

  • 10 dag mąki pszennej,
  • 125 ml mleka,
  • sól,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 dag kakao,
  • 2 jajka,
  • 7 dag masła,
  • łyżka soku z cytryny,
  • 60 dag gruszek,
  • po 2 łyżki rodzynek,
  • nalewki gruszkowej,
  • płatków migdałowych i dżemu z moreli,
  • 20 dag kremówki,
  • laska wanilii,
  • łyżka cukru pudru,
  • 4 łyżki startej czekolady

Sposób przygotowania:

Crepes czekoladowe
Mąkę, mleko, 125 ml wody, szczyptę soli, cukier, kakao, jajka i 3 dag masła zmiksować. Naleśniki usmażyć na rozgrzanym maśle. Rozpuścić 3 dag masła, dodać sok z cytryny, pokrojone gruszki i rodzynki. Dusić 15 min. Wlać nalewkę gruszkową. Śmietanę ubić z miąższem wanilii. Każdy naleśnik posmarować dżemem morelo-wym. Na połowie położyć gruszki, bitą śmietanę i przykryć drugą połową. Posypać płatkami migdałowymi i zwiórkowaną czekoladą.