Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i brukselką
Brukselkę oraz pokrojone w talarki ziemniaki gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie, a następnie odcedzamy.
Rozgrzewamy na patelni olej, wrzucamy pokrojoną cebulę i smażymy, aż stanie się szklista.
Dodajemy kiełbasę pokrojoną w dość cienkie półplasterki i podsmażamy, aż się zarumieni.
Przekładamy wszystkie składniki do naczynia żaroodpornego.
W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem. Dodajemy przyprawy oraz starty żółty ser, a następnie wlewamy zawartość miski do zapiekanki.
Pieczemy ją w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Rozgrzewamy na patelni olej, wrzucamy pokrojoną cebulę i smażymy, aż stanie się szklista.
Dodajemy kiełbasę pokrojoną w dość cienkie półplasterki i podsmażamy, aż się zarumieni.
Przekładamy wszystkie składniki do naczynia żaroodpornego.
W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem. Dodajemy przyprawy oraz starty żółty ser, a następnie wlewamy zawartość miski do zapiekanki.
Pieczemy ją w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.