Sposób przygotowania:
Jabłkowo-gruszkowo-borówkowe crumble
Używając na przykład młynka do kawy rozdrobnić cukier palmowy. Potem wszystkie składniki na kruszonkę umieścić w misce i połączyć je palcami.
Jabłka i gruszki po obraniu pokroić na kawałki.
Na dno naczynia żaroodpornego wcześniej posmarowanego masłem wrzucić owoce i rozsypać na nich kruszonkę.
Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut.
Crumble podawać na gorąco (można dodać bitą śmietanę lub lody).
Jabłka i gruszki po obraniu pokroić na kawałki.
Na dno naczynia żaroodpornego wcześniej posmarowanego masłem wrzucić owoce i rozsypać na nich kruszonkę.
Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut.
Crumble podawać na gorąco (można dodać bitą śmietanę lub lody).