zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Książka Kucharska: Ciasta i desery z borówkami

Jabłkowo-gruszkowo-borówkowe crumble

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest to crumble z jabłkami, gruszkami i borówkami. Kruszonka wzbogacona płatkami orkiszowymi i cukrem palmowym. Cukier palmowy daje fajny posmak i zapach.

Jabłkowo-gruszkowo-borówkowe crumble

Składniki:

Jabłkowo-gruszkowo-borówkowe crumble

 

 

  • kruszonka :
  • 250 g mąki pszennej typ 500
  • 100 g płatków orkiszowych
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 50 g cukru palmowego
  • 200 g zimnego masła

Sposób przygotowania:

Jabłkowo-gruszkowo-borówkowe crumble
Używając na przykład młynka do kawy rozdrobnić cukier palmowy. Potem wszystkie składniki na kruszonkę umieścić w misce i połączyć je palcami.

Jabłka i gruszki po obraniu pokroić na kawałki.

Na dno naczynia żaroodpornego wcześniej posmarowanego masłem wrzucić owoce i rozsypać na nich kruszonkę.

Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut.

Crumble podawać na gorąco (można dodać bitą śmietanę lub lody).