Sposób przygotowania:
Crumble porzeczkoweETAP 1
 
Naczynka do zapiekania smarujemy tłuszczem.
ETAP 2
 
Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Pokrojone wykładamy je na dno przygotowanych kokilek.
ETAP 3
 
Owoce porzeczki przepłukujemy i dokładnie osuszamy.
ETAP 4
 
Tak przygotowane łączymy z mąką ziemniaczaną i wykładamy na jabłka.
ETAP 5
 
Do miski przekładamy składniki kruszonki: mąkę, cukier, masło oraz cynamon. W dłoniach rozkruszmy je, tak by powstała kruszonka. Gotową wykładamy na przygotowane wcześniej owoce. 
Piekarnik rozgrzewamy. Do rozgrzanego wkładamy przygotowane deserki. Pieczemy je około 35 minut, tak by owoce zmiękły i puściły sok, a kruszonka się delikatnie zarumieniła. 
Deser wyciągamy! Podajemy na ciepło lub zimno!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
niezły kąsek
Marika-
Magdalena88
jaga85
Kruszonka jest słodka, więc owoce jedzone razem nie są kwaśne. Jeśli chcemy słodszy deser możemy posłodzić dodatkowo owoce w trakcie wykładania do kokilek.
zbysiowa