eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Crumble truskawkowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Owoce pod słodziutką kruszonką, które możesz przygotować sam w ekspresowym czasie. Po upieczeniu, w ciągu 10 minut, jeszcze pachnie w całym domu. Bardzo polecam!

Crumble truskawkowe

Składniki:

Crumble truskawkowe

 

Sposób przygotowania:

Crumble truskawkowe

ETAP 1:

Crumble truskawkowe

Truskawki myjemy i odcinamy szypułki. Następnie kroimy na pół (można na mniejsze kawałki). Włożyć do naczynia żaroodpornego, lekko wysmarowanego masłem.

ETAP 2:

Crumble truskawkowe

Mąkę przesiać do miski. Dodajemy cukier i cukier waniliowy . Wyrabiamy ciasto na okruszki.

ETAP 3:

Crumble truskawkowe

Powstałymi okruszkami posypujemy owoce. Ja połowę ciasta na okruszki wymieszałam z gorzkim kako (1-2 łyżki). Następnie "wykruszyłam" serce.

ETAP 4:

Crumble truskawkowe

Piec w temperaturze 180-190 stopni C przez ok. 10 min.
Podawać na ciepło jak i również na zimno.