Sposób przygotowania:
cukinia faszerowana babci Alicji
Przepis jest pomysłu mojej babci. Potrzebne są dwie cukinie (może być w zależności od tego na ile osób przygotowujemy posiłek).W pierwszym etapie należy przygotować farsz. W tym celu jajka gotujemy na twardo - kroimy w drobną kostkę. Następnie w podobny sposób kroimy pieczarki. Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i wrzucamy na niego jajka i pieczarki. Wszystko dokładnie mieszamy przez chwilę smażąc i posypując natką pietruszki. (dodać sól i pieprz do smaku)Wydrążamy cukinie prowadząc przez środek łyżeczkę. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. W miejsce wydrążenia wkładamy farsz i posypujemy startym serem.Wstawiamy do piekarnika na co najmniej 40 minut (cukinie można sprawdzać widelcem, nie powinna być zbyt twarda).Smacznego!