Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana brokułem i serami
Cukinie dokładnie umyć i osuszyć. Odkroić końcówki i przekroić wzdłuż na pół. Łyżką wydrążyć miękki miąższ z pestkami. Wydrążone cukinie lekko posolić w środku i ułożyć na ściereczce wydrążona częścią do dołu aby sok ściekał na ściereczkę.
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al'dente we wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Dobrze osączyć i wystudzić.
Serek camembert oraz mozzarellę pokroić na małe kawałki.
Łódeczki z cukinii wypełnić ugotowanym brokułem i pokrojonymi serami. Oprószyć ziołami włoskimi. Następnie łódeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 15 minut. Potem posypać startym żółtym serem i piec kolejne 10-15 minut aż cukinie będą miękkie.
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al'dente we wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Dobrze osączyć i wystudzić.
Serek camembert oraz mozzarellę pokroić na małe kawałki.
Łódeczki z cukinii wypełnić ugotowanym brokułem i pokrojonymi serami. Oprószyć ziołami włoskimi. Następnie łódeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 15 minut. Potem posypać startym żółtym serem i piec kolejne 10-15 minut aż cukinie będą miękkie.