Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana
Cukinie myjemy, odkrawamy końcówki przekrawamy na pół i wykrawamy środek który lekko siekamy. Cebulę, czosnek obieramy siekamy i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy mięso mielone i smażymy aż się usmaży.
Następnie dodajmy miąższ z cukinii , przyprawy i chwilę podsmażamy. Gotowy farsz lekko studzimy i wbijamy surowe jajko mieszamy.
Środek cukinii solimy , nakładamy farsz i układamy w naczyniu żaroodpornym zapiekamy całość 30 minut w temp 175 stopni.
Pod koniec posypujemy startym żółtym serem.
Następnie dodajmy miąższ z cukinii , przyprawy i chwilę podsmażamy. Gotowy farsz lekko studzimy i wbijamy surowe jajko mieszamy.
Środek cukinii solimy , nakładamy farsz i układamy w naczyniu żaroodpornym zapiekamy całość 30 minut w temp 175 stopni.
Pod koniec posypujemy startym żółtym serem.