Sposób przygotowania:
Spaghetti z cukiniowym sosem
1. Sos: Warzywa obieramy, oczyszczamy, myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy.
Czosnek i cebulę kroimy w drobną kostkę a cukinię w trochę większą,.
Następnie na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy czosnek i cebulę, chwilę przesmażamy cały czas mieszając do lekkiego zrumienienia ( uważajmy, żeby za mocno nie przypiec ), następnie wrzucamy cukinię, również przesmażamy cały czas mieszając.
Całość podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości, gdy warzywa będą miękkie nadmiar wody odparowujemy, następnie dodajemy koncentrat, umyty, osuszony i posiekany koperek oraz przyprawy do smaku, chwilę dusimy cały czas mieszając.
2. Makaron: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy.
3. Podanie: Na talerze nakładamy porcje makaronu i sosu z cukinii. Od razu podajemy.
4. Smacznego życzę.
Czosnek i cebulę kroimy w drobną kostkę a cukinię w trochę większą,.
Następnie na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy czosnek i cebulę, chwilę przesmażamy cały czas mieszając do lekkiego zrumienienia ( uważajmy, żeby za mocno nie przypiec ), następnie wrzucamy cukinię, również przesmażamy cały czas mieszając.
Całość podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości, gdy warzywa będą miękkie nadmiar wody odparowujemy, następnie dodajemy koncentrat, umyty, osuszony i posiekany koperek oraz przyprawy do smaku, chwilę dusimy cały czas mieszając.
2. Makaron: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy.
3. Podanie: Na talerze nakładamy porcje makaronu i sosu z cukinii. Od razu podajemy.
4. Smacznego życzę.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję i polecam.