evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Cukinia faszerowana kiełbasą i mozzarell

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Tak przygotowane cukinie podałam na śniadanie z gorącymi grzankami :-)

Cukinia faszerowana kiełbasą i mozzarell Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukinia faszerowana kiełbasą i mozzarell

 

  • 2 cukinie (ja miałam o dł. 18cm śr.5cm)
  • 3 kiełbaski parówkowe
  • 2 kulki mozzarelli
  • 1 garść drobno posiekanej pietruszki
  • sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania
  • Dodatkowo:
  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana kiełbasą i mozzarell
Cukinie porządnie wyszorować,osuszyć i wydrążyć miąższ łyżką ile sie da czyli jak najwięcej-odstawić. Kiełbaski obrać ze skórki pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do miski.Kulki mozzarelli odsączyć i również pokroić w drobną kostkę,dołożyć do miski.Dodać pietruszkę,porządnie doprawić solą,pieprzem (żeby nie było mdłe) i całość wymieszać. Wydrążone cukinie ustawić w pionie i faszerować za pomocą łyżeczki mocno ubijając farsz. Gotowe zawinąć w folię aluminiową,przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 180*C (grzanie góra) 25 minut i gotowe. Smacznego :)
Cukinia faszerowana kiełbasą i mozzarell
Cukinie porządnie wyszorować,osuszyć i wydrążyć miąższ łyżką ile sie da czyli jak najwięcej-odstawić.
Cukinia faszerowana kiełbasą i mozzarell
Kiełbaski obrać ze skórki pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do miski.Kulki mozzarelli odsączyć i również pokroić w drobną kostkę,dołożyć do miski.Dodać pietruszkę,porządnie doprawić solą,pieprzem (żeby nie było mdłe) i całość wymieszać.
Cukinia faszerowana kiełbasą i mozzarell
Wydrążone cukinie ustawić w pionie i faszerować za pomocą łyżeczki mocno ubijając farsz.

Tagi:

cukinia