Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana kurczakiem i papryką
Cebule obieramy i kroimy w plastry wrzucamy na patelnię z gorącym olejem. Przyprawiamy solą i smażymy do miękkości, co jakiś czas mieszając. Filety myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Wrzucamy na patelnię z cebulą, posypujemy przyprawą do gyrosa i dokładnie mieszamy. Całość smażymy przez 5 minut. Następnie dodajemy umytą i pokrojoną w kostkę paprykę, smażymy jeszcze przez 3 minuty. Cukinie myjemy i osuszamy odcinamy końcówki i kroimy wzdłuż na pół. Ostrożnie wydrążamy środki.
Posypujemy solą. W wydrążone środki wkładamy nasz farsz.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 10 minut.
Po tym czasie wierzch posypujemy startym żółtym serem i ponownie zapiekamy przez 5 minut.Cukinie podajemy na ciepło, wówczas najlepiej smakują.
Wrzucamy na patelnię z cebulą, posypujemy przyprawą do gyrosa i dokładnie mieszamy. Całość smażymy przez 5 minut. Następnie dodajemy umytą i pokrojoną w kostkę paprykę, smażymy jeszcze przez 3 minuty. Cukinie myjemy i osuszamy odcinamy końcówki i kroimy wzdłuż na pół. Ostrożnie wydrążamy środki.
Posypujemy solą. W wydrążone środki wkładamy nasz farsz.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 10 minut.
Po tym czasie wierzch posypujemy startym żółtym serem i ponownie zapiekamy przez 5 minut.Cukinie podajemy na ciepło, wówczas najlepiej smakują.