Sposób przygotowania:
Cukinia gotowana
Zagotować wodę z solą i cukrem.
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na 2-4 części i wrzucić do gotującej się wody.
Gotować około 10 minut, widelec powinien wchodzić lekko w nasze warzywa. Odcedzić.
Wyłożyć na talerz, posypać zarumienioną bułką tartą i polać stopionym masłem. Można zamiast bułki tartej i masła posypać startym, łagodnym, żółtym serem.
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na 2-4 części i wrzucić do gotującej się wody.
Gotować około 10 minut, widelec powinien wchodzić lekko w nasze warzywa. Odcedzić.
Wyłożyć na talerz, posypać zarumienioną bułką tartą i polać stopionym masłem. Można zamiast bułki tartej i masła posypać startym, łagodnym, żółtym serem.
pacpaw