Sposób przygotowania:
Cukinia jak ananas
Cukinię obrać, wypestkować / najlepiej gdy cukinia jest mała/, pokroić na krążki grubości około 1 cm.
Zrobić zalewę- 4szklanki wody, 60 dkg cukru,2 łyżeczki kwasku cytrynowego, wszystko zagotować. Do gorącej zalewy wrzucić cukinię i gotować około 3-5 min do zeszklenia. Przełożyć do słoików, zalać zalewą i pasteryzować 1-3 min.
znalezione w domowych szpargałach / doskonałe w smaku/ lecz przed pokrojeniem posmakować czy nie jest cukinia gorzka.
Zrobić zalewę- 4szklanki wody, 60 dkg cukru,2 łyżeczki kwasku cytrynowego, wszystko zagotować. Do gorącej zalewy wrzucić cukinię i gotować około 3-5 min do zeszklenia. Przełożyć do słoików, zalać zalewą i pasteryzować 1-3 min.
znalezione w domowych szpargałach / doskonałe w smaku/ lecz przed pokrojeniem posmakować czy nie jest cukinia gorzka.
pacpaw