Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Cukinia kiszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można podawać jako przekąskę i do obiadu.

Cukinia kiszona

Składniki:

Cukinia kiszona

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia kiszona
Cukinię obrać, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona razem z miękiszem. Następnie pokroić w grubą kostkę. W słojach na dnie ułożyć baldach kopru, obrany i podzielony czosnek wsypać po kilka owoców jałowca, przyprawy a na końcu cukinię. Zagotować wodę z solą i zalać gorącą zalewą cukinię. Dokładnie zakręcić. Po ukiszeniu, pasteryzować 20 minut, ponieważ podczas długiego przechowywania traci jędrność, smak i psuje się.

Tagi:

cukinia