Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Cukinia nadziewana kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na początek cukinię umyć, przekroić wzdłuż na połowę, wydrążyć miąższ. Zmielone mięso połączyć z ugotowaną na sypko kaszą dodać drobno posie

Cukinia nadziewana kaszą

Składniki:

Cukinia nadziewana kaszą

 

  • 2 szt cukinia
  • 300 g mięso gotowane
  • 2 szkl Kasza jęczmienna gotowany
  • 2 szkl przecier pomidorowy
  • 2 szkl bulion drobiowy
  • 4 łyżki śmietanka
  • 2 łyżka masło
  • 2 szt cebula
  • 2 łyżka mąka
  • sol
  • pieprz
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Cukinia nadziewana kaszą
Na początek cukinię umyć, przekroić wzdłuż na połowę, wydrążyć miąższ. Zmielone mięso połączyć z ugotowaną na sypko kaszą dodać drobno posiekaną i zrumienioną na maśle cebulę, przyprawić przyprawami do smaku,wszystko dokładnie wymieszać. Połówki cukinii napełnić dokładnie farszem, ułożyć w garnku, podlać bulionem i dusić do miękkości. Pod koniec dodać przecier pomidorowy wymieszany z mąką, wszystko zagotować. Zdjąć z palnika, sos wymieszać ze śmietanką. Smacznego!:)