Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Cukinia nadziewana mięsem i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cukinia nadziewana mięsem i ryżem białym jak gołąbki.

Cukinia nadziewana mięsem i ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia nadziewana mięsem i ryżem

 

  • 1 bardzo duża cukinia
  • 50 dkg mięsa wieprzowego mielonego
  • 20 dkg białego ryżu
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinia nadziewana mięsem i ryżem
Ryż ugotować i ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na oleju, dać do ryżu, wymieszać i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem, musi być dosyć wyczuwalny smak, bo jeszcze dojdzie mięso. Cukinię obrać i wydrążyć środek, pokroić na porcje. Do ryżu dodać mięso, dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać cukinie i układać je w szerokim garnku. Podlać wodą i posypać vegetą. Gotować na średnim ogniu pod przykryciem, obracając w trakcie gotowania. Gdy cukinia jest miękka, a mięso z ryżem dobrze ugotowane, wyłączyć i podawać gorące polane sosem pomidorowym, tak jak gołąbki.
Cukinia nadziewana mięsem i ryżem
cukinie obrac i wydrazyc srodki zeby zrobic miejsce dla farszu
Cukinia nadziewana mięsem i ryżem
przygotowac farsz z miesa ryzu i cebulki
Cukinia nadziewana mięsem i ryżem
cukinie nadzierwac przygotowanym farszem
Cukinia nadziewana mięsem i ryżem
gotowac wszystko dopoki nie bedzie calkiem miekkie