Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Cukinia w cieście naleśnikowo - serowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Plasterki cukinii zanurzane w cieście naleśnikowym z dodatkiem sera, smażone na patelni. Świetnie smakują z dodatkiem ketchupu.

Cukinia  w cieście  naleśnikowo - serowym

Składniki:

Cukinia w cieście naleśnikowo - serowym

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w cieście naleśnikowo - serowym

ETAP 1:

Cukinia  w cieście  naleśnikowo - serowym
Umytą i obraną cukinię kroimy w plasterki

Cukinię myjemy i obieramy, kroimy na plasterki. Każdy lekko oprószamy z obu stron solą i pieprzem.

Przygotowujemy ciasto

Cukinia  w cieście  naleśnikowo - serowym
Przygotowujemy ciasto naleśnikowo - serowe

Mąkę przesiewamy do miski wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko, mleko, starty ser i oregano, miksujemy.

ETAP 3:

Cukinia  w cieście  naleśnikowo - serowym
Plasterki cukinii w cieście smażymy na oleju

Plasterki cukinii zanurzamy w cieście i smażymy na złocisto z obu stron na rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.