Sposób przygotowania:
Cukinia w occie
Cukinię dokładnie myjemy i przecinamy wzdłuż na pół. Wydrążamy nasiona.
Cukinię kroimy na cienkie plasterki (nie obieramy że skórki).
Do każdego wyparzonego słoika wkładamy po jednej łodydze kopru, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu, pół łyżeczki gorczycy.
Wkładamy cukinię dobrze ubijając. Wszystkie składniki zalewy podgrzewamy, aż cukier się rozpuści i zalewamy nią cukinię.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 7 minut od momentu zagotowania.
Odwracamy do góry dnem , aż do wystygnięcia.
Cukinię kroimy na cienkie plasterki (nie obieramy że skórki).
Do każdego wyparzonego słoika wkładamy po jednej łodydze kopru, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu, pół łyżeczki gorczycy.
Wkładamy cukinię dobrze ubijając. Wszystkie składniki zalewy podgrzewamy, aż cukier się rozpuści i zalewamy nią cukinię.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 7 minut od momentu zagotowania.
Odwracamy do góry dnem , aż do wystygnięcia.