Sposób przygotowania:
Cukinia marynowana w occie
Cukinie myjemy, nie obierając przekrawamy na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych. Kroimy w cienkie plastry nożem lub szatkownicą.
Do umytych i wyparzonych słoików wkładamy koper oraz przyprawy. Układamy dość ciasno pokrojoną cukinie.
Składniki zalewy łączymy ze sobą, zalewamy cukinię. Przekładamy do garnka wyłożonego ściereczką, zalewamy wodą i pasteryzujemy przez 5 minut od momentu zagotowania.
Ilość cukinii zależy od tego ile chcemy zrobić słoików.
Do umytych i wyparzonych słoików wkładamy koper oraz przyprawy. Układamy dość ciasno pokrojoną cukinie.
Składniki zalewy łączymy ze sobą, zalewamy cukinię. Przekładamy do garnka wyłożonego ściereczką, zalewamy wodą i pasteryzujemy przez 5 minut od momentu zagotowania.
Ilość cukinii zależy od tego ile chcemy zrobić słoików.