Sposób przygotowania:
Pikantny sos pomidorowy z cukinii do spaghetti
Pomidory myjemy i kroimy na kawałki.
Cukinię obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu.
Czosnek i cebule, obieramy i kroimy w kostkę lub pióra, papryki drobno kroimy. Przekładamy na patelnię i podsmażamy na oleju.
Dorzucamy do cukinii. Blendujemy, dodajemy ocet, cukier i przyprawy. Gotujemy, aż sos będzie gęsty.
Przekładamy do wyparzonych słoiczków, pasteryzujemy 15 min.
Cukinię obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu.
Czosnek i cebule, obieramy i kroimy w kostkę lub pióra, papryki drobno kroimy. Przekładamy na patelnię i podsmażamy na oleju.
Dorzucamy do cukinii. Blendujemy, dodajemy ocet, cukier i przyprawy. Gotujemy, aż sos będzie gęsty.
Przekładamy do wyparzonych słoiczków, pasteryzujemy 15 min.