anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Cukinia w ostrej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Panierka z mąką kukurydzianą jest chrupiąca i nie odpada w czasie smażenia.

Cukinia w ostrej panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cukinia w ostrej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w ostrej panierce
Umytą i osuszoną cukinię kroję na plastry grubości 0.5 cm. Do małej miseczki wbijam jajko i roztrzepuję je widelcem. Do drugiej miseczki wkładam 2 łyżki bułki tartej i 1 łyżkę mąki kukurydzianej, mieszam. Zaś do trzeciej miseczki mąkę pszenną, łyżkę kukurydzianej, przyprawy i dokładnie mieszam.
Plastry cukinii panieruję w mące, jajku, bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju. Usmażone z obu stron krążki cukinii odsączam na ręczniku papierowym.
Cukinia w ostrej panierce
Umytą i osuszoną cukinię kroję na plastry grubości 0.5 cm.
Cukinia w ostrej panierce
Plastry cukinii panieruję w mące, jajku, bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.