ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Cukinia w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W sam raz do pochrupania np na kolację

Cukinia w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cukinia w panierce

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w panierce
Cukinię umyć, obciąć końce i pokroić na centymetrowe plasterki. Posolić posypać pieprzem, a następnie panierować najpierw w jajku, potem w bułce tartej. Tak przygotowaną cukinię smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano, potem osączamy na papierowym ręczniku i gotowe.
Cukinia w panierce
Cukinię kroimy w centymetrowe plastry i doprawiamy solą i pieprzem
Cukinia w panierce
Doprawioną cukinię obtaczamy najpierw w jajku, potem w bułce tartej.