Sposób przygotowania:
Cukinia w puchatym cieście z prażoną cebulką
Cukinię umyć i wraz ze skórką pokroić w plasterki. Jajko rozmieszać mikserem z mlekiem i mąką. Dodać sól i prażoną cebulkę.
W dużej łyżce połączyć (robić to nad miską z ciastem) sodę z octem. Mieszankę (uwaga, bo będzie mocno się pieniła) od razu dodać do ciasta i wymieszać.
Plasterki cukinii obtoczyć w mące i kolejno w cieście. Smażyć na złoty kolor z obu stron w głębokim oleju. Cukinię odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Spożywać na gorąco.
W dużej łyżce połączyć (robić to nad miską z ciastem) sodę z octem. Mieszankę (uwaga, bo będzie mocno się pieniła) od razu dodać do ciasta i wymieszać.
Plasterki cukinii obtoczyć w mące i kolejno w cieście. Smażyć na złoty kolor z obu stron w głębokim oleju. Cukinię odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Spożywać na gorąco.