Sposób przygotowania:
Cukinia w słodko-kwaśnej zalewie.
Z wody, octu cukru i przypraw gotujemy zalewę, którą odstawiamy aby ostygła. Cukinię obieramy ze skóry i usuwamy środki, a następnie kroimy w słupki. Najlepsze będą takie 1,5 cm na 1,5 cm i na jakieś 7 do 10 wysokie. Układamy ciasno w wymytych i wyparzonych słoikach. Wlewamy zimną zalewę do pełna, pamiętają aby za każdym razem mieszać zalewę aby przyprawy się równo rozkładały. I aby do każdego słoika wpadła choć jeden goździk. Zakręcamy i pasteryzujemy około 10 min.
![Cukinia w słodko-kwaśnej zalewie. Cukinia w słodko-kwaśnej zalewie.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-w-slodko-kwasnej-zalewie-213443.jpg)
![Cukinia w słodko-kwaśnej zalewie. Cukinia w słodko-kwaśnej zalewie.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-w-slodko-kwasnej-zalewie-213444.jpg)
![Cukinia w słodko-kwaśnej zalewie. Cukinia w słodko-kwaśnej zalewie.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-w-slodko-kwasnej-zalewie-213445.jpg)