Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkamiETAP 1:

Cukinię myjemy, kroimy na pół i wydrążamy środek (zostawiamy pójdzie do farszu).
Na patelnię wlewamy olej, jak będzie gorący dajemy pokrojoną cebulę, chwilę mieszamy, następnie dodajemy pokrojone pieczarki i chwilę smażymy.
Pieczarki przekładamy do miseczki i na tej samej patelni podsmażamy pokrojonego na drobne kawałki pomidora z czosnkiem , następnie dodajemy mięso mielone i doprawiamy do smaku pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi i oregano.
Do mięsa dodajemy pieczarki, wydrążone środki z cukinii pokrojone na drobne kawałki i trochę startego żółtego sera, wszystko razem mieszamy.
ETAP 2:

Wydrążone cukinie oprószamy pieprzem i solą i nakładamy farsz. Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem i układamy w nim cukinie.
ETAP 3:

Cukinie zapiekamy około 50 minut w temp. 180 i posypujemy pozostałym żółtym serem.
ETAP 4:

Zapiekamy jeszcze około 15 minut.
ETAP 5:

Cukinię układamy na talerzach, polewamy ketchupem i posypujemy natką pietruszki.
iziona
bietka
czyli jutro będzie smacznie u ciebie :)
skuter5
bietka
@skuter5 dokładnie tak , całkowicie się z Tobą zgadzam :)