Sposób przygotowania:
Cukinia w cieście
Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w niezbyt grube plastry razem ze skórką. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Dodać do niego mąkę, mleko, zioła i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Plastry cukinii maczać w cieście i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron. Usmażoną cukinię odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać jako przekąskę z dowolnym sosem.
![Cukinia w cieście Cukinia w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-w-ciescie-272140.jpg)
![Cukinia w cieście Cukinia w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-w-ciescie-272141.jpg)
![Cukinia w cieście Cukinia w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-w-ciescie-272142.jpg)
![Cukinia w cieście Cukinia w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-w-ciescie-272143.jpg)