Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Cukinia w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Plasterki cukinii obtoczone w ziołowym jajecznym cieście i smażone na oleju. Smaczna przekąska z cukinii.

Cukinia w cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia w cieście

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w cieście
Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w niezbyt grube plastry razem ze skórką. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Dodać do niego mąkę, mleko, zioła i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Plastry cukinii maczać w cieście i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron. Usmażoną cukinię odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać jako przekąskę z dowolnym sosem.
Cukinia w cieście
Umyta osuszona i pokrojona w plasterki cukinia.
Cukinia w cieście
Ciasto przygotowane z jajka mąki mleka i przypraw.
Cukinia w cieście
Plasterki cukinii maczane w cieście i smażone na oleju.
Cukinia w cieście
Usmażona cukinia odsączana z nadmiaru tłuszczu.