Sposób przygotowania:
Cukinia w warzywach po sardyńsku
Cukinie oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż w paski 1 cm, następnie pokroić w poprzek w paski grubości palca. Cebulę obrać i drobno pokroić.
Podgrzać olej na patelni i podsmażyć na nim cebulę. Dodać cukinię i tak długo smażyć jednocześnie mieszając, aż warzywa będą lekko brązowe.
Warzywa nieco schłodzić i dodać do nich kukurydzę. Całość skropić sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą i posypać oregano.
Podgrzać olej na patelni i podsmażyć na nim cebulę. Dodać cukinię i tak długo smażyć jednocześnie mieszając, aż warzywa będą lekko brązowe.
Warzywa nieco schłodzić i dodać do nich kukurydzę. Całość skropić sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą i posypać oregano.