Sposób przygotowania:
Cukinia z cieciorką na ostro
Cukinię kroimy w dość drobną kosteczkę, taką ok. 1 cm, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju, solimy aby pozbyć się nadmiaru soku. Kiedy cukinia będzie lekko zrumieniona dodajemy do niej wcześniej ugotowaną cieciorkę, chili i smażymy jeszcze ok. 2 minut. Doprawiamy czosnkiem ( nie wcześniej bo się przypali i zrobi gorzki - można przecisnąć przez praskę lub posiekać) i bazylią. Na koniec dodajemy 2 łyżki przecieru pomidorowego, czekamy aż składniki się połączą. Gotowe! * jeśli używacie papryczki pepperoncini, nie przesadzcie bo jest bardzo ostra, na taką ilość wystarczy jedna mała sztuka, wrzucamy na olej na początku smażenia - odda do dania całą ostrość i aromat
![Cukinia z cieciorką na ostro Cukinia z cieciorką na ostro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-z-cieciorka-na-ostro-288667.jpg)