Sposób przygotowania:
Miks mięsno-warzywny z cieciorką
Cieciorkę przełożyć do miski. Zalać wodą tak,aby była przykryta w całości i zostawić na całą noc. Następnego dnia odcedzić, przełożyć do garnka zalać świeżą wodą, odrobinę posolić i postawić na ogień. Ugotować do miękkości. Odcedzić i zostawić na sicie. Cebulę pokroić w średnia kostkę. Ostrą papryczkę umyć, osuszyć i wydrążyć z nasion i drobno pokroić. Przełożyć na rozgrzany olej cebulę i ostrą papryczkę, zeszklić. Pozostałe warzywa umyć i dobrze osuszyć. Bakłażana pokroić w słupki, cukinię w pół plasterki, a paprykę w małą kostkę. Sprawione rzodkiewki pokroić w plasterki. Do garnka wrzucić rzodkiewkę i smażyć ją około 2 minut. Następnie dodać bakłażana, cukinię i paprykę. Smażyć 2-3 minuty. Po tym czasie wlać około 1 szklanki wody i dusić do miękkości. Po około 7-8 minutach do garnka dodać odsączoną cieciorkę. Dusić dalej. W miedzy czasie oba rodzaje mięsa umyć, osuszyć i pokroić w kostkę średniej wielkości. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć mięso. Zdjąć je z patelni. Pomidory obrać i pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do garnka razem z usmażonym mięsem i dusić nadal z resztą składników. W osobnej misce wymieszać mąkę z koncentratem i szklanką wody. Gdy woda w garnku odparuje, wlać mieszankę, dobrze wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku. Smacznego!
2milutka
monikaT83
slawcio
zbysiowa