Sposób przygotowania:
Cukinia z cynamonem w musli
Cukinię obrać, pokroić w krążki o grubości 1 cm, oprószyć solą i mielonym cynamonem. Do miseczki wbić jajka, roztrzepać widelcem. Przygotowaną cukinię oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w musli lekko dociskając. Na patelni rozgrzać oliwę razem z masłem. Panierowaną cukinię smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
![Cukinia z cynamonem w musli Cukinia z cynamonem w musli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-z-cynamonem-w-musli-213259.jpg)
![Cukinia z cynamonem w musli Cukinia z cynamonem w musli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-z-cynamonem-w-musli-213260.jpg)