SUPERPRZEPIS

Cukinia z cynamonem w musli

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Cukinia z cynamonem w musli Więcej zdjęć (3)

Cukinię można panierować w musli o dowolnym smaku.

Składniki:

Cukinia z cynamonem w musli

 

Sposób przygotowania:

Cukinia z cynamonem w musli
Cukinię obrać, pokroić w krążki o grubości 1 cm, oprószyć solą i mielonym cynamonem. Do miseczki wbić jajka, roztrzepać widelcem. Przygotowaną cukinię oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w musli lekko dociskając. Na patelni rozgrzać oliwę razem z masłem. Panierowaną cukinię smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Cukinia z cynamonem w musli
Mielony cynamon dodaje cukinii aromatycznego smaku.
Cukinia z cynamonem w musli
Cukinię smażyć na oliwie z dodatkiem masła na rumiano.