Sposób przygotowania:
Cukinia z kurkumąETAP 1
Ryz gotujemy na sypko.
Cebulę obieramy, przekrawamy na połowę i kroimy w piórka. Tak przygotowaną przysmażmy na oleju. Następnie dodajemy do niej pokrojoną w kostkę paprykę, drobno posiekaną papryczkę chili i przeciśnięty przez praskę czosnek.
ETAP 2
Całość smażymy razem około 2 minuty i dokładamy pokrojoną w pół plasterki cukinię.
Gdy warzywa się smażą przygotowujemy mięso.
ETAP 3
Umytego i osuszonego fileta kroimy w paseczki. Oprószamy kurkumą, świeżo mielonym pieprzem i solą.
ETAP4
Tak przygotowane mięso dodajemy do warzyw. Dodajemy także kminek. Całość smażymy do momentu jak mięso stanie się miękkie. Na koniec potrawkę podlewamy mlekiem kokosowym i bulionem . Gotujemy razem około 5 minut. Doprawiamy do smaku.
ETAP 5
Danie zdejmujemy z ognia i łączymy z ugotowanym na sypko ryżem. Mieszamy całość.
Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.