Sposób przygotowania:
Cukinia z papryką i pieczarkami
. Papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Cukinie obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę dość sporą. Pieczarki kroimy w plasterki. Kiełbasę kroimy w kosteczkę ja wybrałam podwędzaną. Cebule obieramy z łupiny i kroimy w kosteczkę Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę ,wyciśnięty czosnek i pokrojoną kiełbasę. Cukinie blanszujemy. Do kiełbasy na patelnie dodajemy pokrojone papryki i pieczarki -smażymy. Teraz do garnka przekładamy z blanszowaną cukinię , zawartość patelni- mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu. Doprawiamy przyprawą uniwersalną , papryką słodką , solą i pieprzem do smaku. Kiedy cukinia zmięknie danie jest gotowe.