V_kuchareczka

V_kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Cukinie po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cukinie w warzywach.polecam.

Cukinie po meksykańsku

Składniki:

Cukinie po meksykańsku

 

  • 2 cukinie
  • 3 łyżki kaszy
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek kiszony
  • vegeta
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki sosu czosnkowego
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Cukinie po meksykańsku
Cukinie przekroić wzdłuż na dwie części, następnie usuwamy z niej nasiona i posypujemy vegetą i polewamy oliwą z oliwek. Kaszę przygotować według przepisu, w tym czasie cukinie podpiec w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 140 stopni. Obrać pomidora i usunąć z niego środek, pokroić w kostkę, ogórka pokroić także w kostkę. Warzywa wymieszać z kaszą, dodać koncentrat pomidorowy oraz sos czosnkowy. Całość wymieszać. Cukinie należy napełniać warzywną mieszanką.