misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Cukiniolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nietuzinkowy pomysł na cukinię na słodko

Cukiniolada Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukiniolada

 

Sposób przygotowania:

Cukiniolada
Cukinię obieramy, wydrążamy środek z pestkami i kroimy w małe kawałeczki. Brzoskwinie myjemy, kroimy w kawałki. Ananasa obieramy, kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka, dodajemy sok z połówki cytryny i miksujemy blenderem na jak najgładszą masę. Garnek stawiamy na małym ogniu. Często mieszamy żeby dżem się nie przypalił. Gdy dżem zacznie się gotować dosypujemy cukier. Mieszamy i gotujemy jeszcze około 30 minut. Gorący dżem przekładamy do słoiczków i od razu zakręcamy. Pasteryzujemy przez 10 minut. Układamy słoiczki na zakrętkach (czyli do góry "nogami") i zostawiamy do ostygnięcia.
Cukiniolada
Składniki obieramy i kroimy na mniejsze kawałeczki
Cukiniolada
Składniki miksujemy z sokiem z połówki cytryny na gładką masę
Cukiniolada
Cukier dosypujemy gdy dżem zacznie się gotować

Tagi:

cukinia