Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Cukiniowa zupka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa cukiniowa w nieco odmienionej wersji.

Cukiniowa zupka z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukiniowa zupka z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowa zupka z warzywami
Na patelni rozgrzać oliwę. Zrumienić na niej cebulkę. Dodać starte na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler i cukinię. Przesmażyć razem. Zalać bulionem, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować razem 20 minut. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, gotować razem 5 minut. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem. Podawać na gorąco.
Cukiniowa zupka z warzywami
Starte na grubych oczkach warzywa przesmazyć na oliwie.
Cukiniowa zupka z warzywami
Do przesmażonych warzyw dodać bulion warzywny.
Cukiniowa zupka z warzywami
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i koncentrat pomidorowy.

Tagi:

cukinia