Sposób przygotowania:
Cukiniowe medaliony
Cebulę obrać , drobniutko posiekać.Cukinię umyć pokroić na 2-2,5 cm grubości plastry . Usunąć gniazda nasienne. Pokroić 6-8 plastrów w zależności od średnicy cukinii . Oprószyć krążki cukinii solą i pieprzem.Mięso włożyć do miski , dodać jajko , przeciśnięty przez praskę czosnek , posiekaną cebulę.Wyrobić mięso . Jeśli będzie za rzadkie dodać 2-3 łyżki bułki tartej . Doprawić do smaku przyprawą do mięsa mielonego , solą oraz pieprzem . Jeszcze raz wyrobić masę mięsną.Mięso podzielić na tyle części ile mamy krążków cukinii.Do każdego krążka włożyć porcję mięsa, uformować . Ułożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika 200 stopni i upiec -30-40 minut.Można też na grillu upiec.